Broodje warm vlees

Een broodje warm vlees is een ideaal gerecht om tijdens een barbecue mee te beginnen. Het vlees waarmee wij het broodje warm vlees gaan maken is procureur. Procureur wordt ook wel spiering of varkensnek genoemd. Zo zijn er verschillende namen voor hetzelfde stuk vlees zonder bot in dit geval.

broodje-warm-vleesIngrediƫnten:
- 1 kg procureur
- 3 tenen knoflook
- honing (bij voorkeur acacia)
- grove mosterd (bij voorkeur is pommery moutarde de meaux
- peper en zout
- laurier
- creme fraƮche
- rookhout (bij voorkeur appel)

Bereiding:
Eerst beginnen wij met het vlinderen van het vlees. Vlinderen: Snij de procureur halverwege in en klap open als een boek.

Smeer de opengelegde zijdens in met mosterd en honing, peper en zout. Leg zeer dun gesneden plakjes knoflook (van 2 tenen) aan 1 zijde. Je mag hiernaast ook een klein beetje dun gesneden ui gebruiken en wat tijm.

Klap het boek weer dicht en bindt op met rollade-touw of duw aan en wees er verder voorzichtig mee.Smeer de bovenzijde in met hetzelfde mengsel als de binnenkant en dek af met een paar blaadjes laurier.

Stook je BBQ naar 100-110 C en hou hem daar. Geef de eerste 30 minuten rook met geweekt fruithout of eiken, daana met rust laten (vooral niet oversmoken).

Gaar de nek tot een minimale kern T van 63 C en laat hem daarna 15 minuten in folie buiten de BBQ rusten. De knoflook moet nu groen zijn uitgeslagen.

Snij het vlees zeer dun en beleg je broodje met het vlees en evt. meer mosterd en een beetje creme fraiche.

Tips:
- Bij dit gerecht gaat het om temperatuurcontrole en geduld.
- Het rookhout mag ook een ander fruithout of eiken zijn, geen Jack Daniels, geen hickory of pecan.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: